Kelták Világa
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Kelták, istenek, királyság
 

Kelta Év
 
Dátum és Idő

 
Zene
 
Könyvajánló
Könyvajánló : A Grál. Arthur király, Parsifal és a lovagok

A Grál. Arthur király, Parsifal és a lovagok

Angela Cerinotti

Ennek az atlasznak célja, hogy számba vegye azokat a történelmi és kulturális színtereket, amelyekben megszületett és elterjedt idõben és térben a Grál legendája. Az elsõ két rész (A kelta háttér és A keresztény hatás) a múltbeli tudnivalókat vonultatják fel. Bemutatják, hogyan keletkezett a középkori képzelet egyik legmélyebb és legélõbb archetípusa a keresztény prédikáció és a kelták mitológiai, szellemi hagyományának ötvözésébõl. A következõ két rész (A lovagregények anyaga és A Grál mûvészete) idõbeli metszetét adja a Grál mûvészeti és irodalmi hagyományainak, melyek már kezdetüktõl fogva egybefonódtak bizonyos lovagi eszmékkel. Ezek az eszmék már nem szerves részei a történelemnek, túl fennköltté váltak, de varázsukat máig sem veszítették el. A relikviák története egy korszakhoz, a középkorhoz kapcsolódik, s ennek népi vallásosságát mutatja be, míg az eretnekség (Az eretnekség gyanúja), az ezoterikus tudások és a Kelet felé fordulás (Ezoterizmus és miszticizmus között) a korszak radikálisabb és arisztokratikusabb szellemi távlatait világítják meg.
Az utolsó rész (Az okkultizmus) a titkos társaságok jelenségét tárgyalja, de mivel biztos adatok nem állnak rendelkezésünkre, a kellõ óvatossággal.
Meggyõzõdésünk, hogy a Grál problémakörének, - mely a fényhez és a megvilágosodáshoz kapcsolódik elválaszthatatlanul - igen kevés köze lehet sötétben szõtt tervekhez és cselszövé ekhez.

Megjelent a Legendák Atlasza sorozatban,
a(z)  Alexandra Kiadó  gondozásában.
Megjelenés éve: 2002
Jellemzõk: 92 o., kötött, 155x215 mm
Nyelv: magyar
ISBN: 9633681553

 
Misztikus Helyek
 

Druidizmus
 
Vendégkönyvem

 
Vegyes
 
Amhairghin

Folyótorkolat vagyok.
Az óceán hulláma vagyok.
A tenger hangja vagyok.
Nagy, erős ökör vagyok.
Szirten ülő héja vagyok.
Napban megcsillanó
harmatcsepp vagyok.
Gyönyörű növény vagyok.
Trófeás vadkan vagyok.
Tóban a lazac vagyok.
Síkságon tó vagyok.
A mesterség ereje vagyok...

 

 
Buttonom

Celtic Word - Kelták Világa

 
Számláló
Indulás: 2006-07-10
 

ÚJRA NYITVA! ~FBLOG~ ÁLLATKÍSÉRLETEKTÕL MENTES A SMINKED? ~HAMAROSAN KREDIT NYEREMÉNY! TERMÉKTESZTEK!~FBLOG~ÚJRA NYITVA!    *****    Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Infrashape Horizontal fittness stúdió Debrecen