Kelták Világa
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Kelták, istenek, királyság
 

Kelta Év
 
Dátum és Idő

 
Zene
 
Könyvajánló
Könyvajánló : A Grál. Arthur király, Parsifal és a lovagok

A Grál. Arthur király, Parsifal és a lovagok

Angela Cerinotti

Ennek az atlasznak célja, hogy számba vegye azokat a történelmi és kulturális színtereket, amelyekben megszületett és elterjedt idõben és térben a Grál legendája. Az elsõ két rész (A kelta háttér és A keresztény hatás) a múltbeli tudnivalókat vonultatják fel. Bemutatják, hogyan keletkezett a középkori képzelet egyik legmélyebb és legélõbb archetípusa a keresztény prédikáció és a kelták mitológiai, szellemi hagyományának ötvözésébõl. A következõ két rész (A lovagregények anyaga és A Grál mûvészete) idõbeli metszetét adja a Grál mûvészeti és irodalmi hagyományainak, melyek már kezdetüktõl fogva egybefonódtak bizonyos lovagi eszmékkel. Ezek az eszmék már nem szerves részei a történelemnek, túl fennköltté váltak, de varázsukat máig sem veszítették el. A relikviák története egy korszakhoz, a középkorhoz kapcsolódik, s ennek népi vallásosságát mutatja be, míg az eretnekség (Az eretnekség gyanúja), az ezoterikus tudások és a Kelet felé fordulás (Ezoterizmus és miszticizmus között) a korszak radikálisabb és arisztokratikusabb szellemi távlatait világítják meg.
Az utolsó rész (Az okkultizmus) a titkos társaságok jelenségét tárgyalja, de mivel biztos adatok nem állnak rendelkezésünkre, a kellõ óvatossággal.
Meggyõzõdésünk, hogy a Grál problémakörének, - mely a fényhez és a megvilágosodáshoz kapcsolódik elválaszthatatlanul - igen kevés köze lehet sötétben szõtt tervekhez és cselszövé ekhez.

Megjelent a Legendák Atlasza sorozatban,
a(z)  Alexandra Kiadó  gondozásában.
Megjelenés éve: 2002
Jellemzõk: 92 o., kötött, 155x215 mm
Nyelv: magyar
ISBN: 9633681553

 
Misztikus Helyek
 

Druidizmus
 
Vendégkönyvem

 
Vegyes
 
Amhairghin

Folyótorkolat vagyok.
Az óceán hulláma vagyok.
A tenger hangja vagyok.
Nagy, erős ökör vagyok.
Szirten ülő héja vagyok.
Napban megcsillanó
harmatcsepp vagyok.
Gyönyörű növény vagyok.
Trófeás vadkan vagyok.
Tóban a lazac vagyok.
Síkságon tó vagyok.
A mesterség ereje vagyok...

 

 
Buttonom

Celtic Word - Kelták Világa

 
Számláló
Indulás: 2006-07-10
 

The Vampire Diaries & The Originals szerepjáték - ha kedveled a sorozatokat és írni is szeretsz, ne habozz!    *****    Rendhagyó kedvezményt ajánlok Nektek, Te monhatod meg, hogy mi legyen az ára. Pl.: Születési, párkapcsoklati, horoszkóp.    *****    KÖNYVismertetõk, kötelezõ olvasmányok    *****    BOOKFANCLUB -> A könyvek birodalma elvezet a képzelet csendes világába!<<-BOOKFANCLUB    *****    Ingyenes, korlátlan képfeltöltés!!! www.kepfeltolto.eu    *****    Autista - Állatbarát - Homoszexuális - Intelligens - Kívülálló - Mûvészlélek - Segítõkész - Toleráns    *****    Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!    *****    HAT ÉVE ONLINE! - LÁTOGASS EL MAGYARORSZÁG EGYETLEN MÛKÖDÕ SELENA GOMEZZEL FOGLALKOZÓ OLDALÁRA! - HAT ÉVE ONLINE!    *****    A SZULTÁNA: HÍREK - KÉPEK - SOROZATISMERTETÕK - TÖRTÉNELMI INFÓK - ÉRDEKESSÉGEK MINDEN MENNYISÉGBEN A SOROZATRÓL    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Itt a nyár! Kivirágzott a mályva és a pipitér! Hogy mit szólt ehhez a két virágmanó? Gyere, és olvasd el a Mesetárban!    *****    STITCHERS - Magyarország egyetlen oldala a természetfeletti krimi-drámasorozatról! A Stitchers sorozatot megéri nézni!    *****    Nézz Élõ live filmet gportalon. Klikk klikk klikk.    *****    Gréti. 23. Egyetemista. Chevelle. Rap. Jégkorong. Ottawa Senators. Jean-GabrielPageau. Írás. Olvasás. Blog. (:    *****    Élõ live mozifilmek. Ha szereted a filmeket, sorozatokat, meséket akkor itt a helyed!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    ARIANA GRANDE TODAY - MAGYARORSZÁG EGYETLEN ARIANA GRANDÉVAL FOGLALKOZÓ HONLAPJA - TUDJ MEG RÓLA MINDENT    *****    KOSEMBLOG.GP//A MAGYAR "A SZULTÁNA" RAJONGÓI OLDAL//BY: KÖSEM// KOSEMBLOG.GP//MINDEN, AMI KÖSEM...    *****    Wonderful Stories - Te Vagy A Végzetem - Saját történetek - Wonderful Stories - Te Vagy A Végzetem - Saját történetek -    *****    JENNIFER LAWRENCE JENNIFER LAWRENCE JENNIFER LAWRENCE JENNIFER LAWRENCE JENNIFER LAWRENCE JENNIFER LAWRENCE JENNIFER